MUSIIKKITERAPIAPALVELUT 
 Aliotsikko

Ajankohtaista

Avainmusiikki toimii Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen palveluntuottajana musiikkiterapian yk­si­lö­te­ra­pia­pal­ve­luis­sa myös vuonna 2023 alkaneella uudella sopimuskaudella. 

Yk­si­lö­te­ra­pia­pal­ve­lut saatavana Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan alueella, tapaamiset asiakkaan arjen ympäristössä tai Hämeenlinnan toimitilassa. Saatavilla myös musiikkiterapia Kelan nuorten kun­tou­tusp­sy­ko­te­ra­pia­na 16-25 -vuotiaille sekä musiikkiterapiaa mm. hyvinvointialueen, sosiaalitoimen tai vakuutusyhtiön korvaamana (edellyttää ko. tahojen yksilöllistä harkintaa). 

Avainmusiikki tuottaa myös Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen lasten ja nuorten sekä aikuisten ryh­mä­te­ra­pia­pal­ve­lui­ta. Ryhmät kokoontuvat Avainmusiikin toimitilalla Hämeenlinnassa, yleensä kerran viikossa iltapäivisin. Soveltuvan ryhmän löytyessä mukaan pääsee myös muun maksajatahon kustantamana. Ryhmissä kommunikoidaan suomen ja/tai tarvittaessa englannin kielellä, kommunikaation tukena tarvittaessa kuvakommunikaatio ja tukiviittomat. Lasten ja nuorten ryhmät sisältävät myös vanhempien ohjauskäyntejä, ja kaikki ryhmät sisältävät joitakin yksilökäyntejä mm. alkuarvioinnin sekä tavoitteiden asettelun vuoksi.

Uudet neuropsykiatrisesti oireilevien nuorten sekä aikuisten musiikkiterapiaryhmät alkamassa huhti- ja elokuussa 2023. Molempiin pienryhmiin on vielä vapaita paikkoja, ryhmät toteutuvat mi­ni­mio­sal­lis­tu­ja­mää­rän täyttyessä. Ryhmät toimivat täydentyvinä. Uusia asiakkaita otetaan käynnissä oleviin ryhmiin yleisimmin tammi- ja elokuussa, mutta voit tiedustella vapaata paikkaa myös muuna aikana. Tiedustele myös mahdollisuutta lasten ryhmäterapiaan!MUSIIKKITERAPIAN PAIKKATILANNE:


Yksilöterapia alle 65-vuotiaille, Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus 

  • Kanta-Häme: Kelan kanssa sovittu vähimmäismäärä asiakkaita on täynnä, mutta kannattaa tiedustella yksittäisiä vapaita tai vapautuvia paikkoja 
  • Pirkanmaa: Vapaa paikka yhdelle kuntoutujalle

Ryhmäterapia lapsille tai nuorille, Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus - Vapaita paikkoja

Ryhmäterapia aikuisille, Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus - Vapaita paikkoja

Nuorten musiikkiterapia 16-25 -vuotiaille, Kelan kun­tou­tusp­sy­ko­te­ra­pia - Tiedustele vapaita paikkoja